Celebrem els 20 anys de la Banda Juvenil
17064
post-template-default,single,single-post,postid-17064,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
La Banda Juvenil assajant per al concert del maig

Celebrem els 20 anys de la Banda Juvenil

Entrevista a Carles Lorente, director de la Banda Juvenil, en motiu de la celebració del vintè aniversari de la banda.

Què signifiquen els 20 anys per la banda juvenil?

Poder celebrar aquesta efemèride suposa una petita conquesta. Que enmig de temps convulsos i líquids es consolidi una formació musical on els joves són protagonistes del seu propi desenvolupament personal i acadèmic es pot llegir en clau de microrevolució.

A què et refereixes amb el terme microrevolució?

A través de la música diferents generacions han après a ser persones compromeses, han esdevingut joves proactius capaços de dinamitzar culturalment el seu entorn immediat. I aquest procés l’han fet també gràcies a la gran tasca que han dut a terme els anteriors directors, Àlex Sansó i Jordi Masip, que han estat al capdavant de la banda juvenil abans de la meva arribada ara fa vuit temporades.

Com a director, com vius aquesta celebració?

Per a mi aquesta data significa una festa i una responsabilitat alhora, una oportunitat per mostrar la meva gratitud a tots els músics i un repte perquè la juvenil segueixi sent un emblema de l’entitat amb identitat pròpia.

Per què és especial el proper concert de la Banda Juvenil?

El concert de celebració del vintè aniversari de la banda juvenil comptarà amb músics d’excepció. Els joves músics compartiran escenari amb un dels pianistes i compositors més rellevants del panorama català: Albert Guinovart ens regalarà la interpretació del seu concert per a piano amb temes del tan apreciat “Mar i cel”.

I a la segona part, què ens espera?

La segona part és plena de col·laboracions que ens fan molta il·lusió. Hem convidat a la solista Elena Ribera a fer-nos viatjar per les melodies més populars i sentides de Broadway, ens acompanyarà un cor molt especial, amb el cor Rossinyols de Tarragona i alumnes de la nostra escola.

Participaran també El Taller, grup de dansa i la companyia (H)istriònis Teatre articulant tot el concert i la presentació de les obres d’una forma insòlita i original. Així que l’actuació que hem preparat és una invitació a la imaginació i a la fantasia que ens han fet viure els musicals de tots els temps.

Davant d’aquest repte, com estan responent els músics?

Crec que ens enfrontem amb una producció de gran format amb múltiples col·laboracions que enriqueixen el concert i fan que la seva gestió sigui més complexa. Per tant és un desafiament artístic que comporta una important coordinació i implicació dels músics. Així que a data d’avui estan responent molt bé i entusiasmats amb la idea d’omplir el Teatre Tarragona.

I després, quin camí seguirà la banda?

Després del concert de commemoració dels 20 anys, la següent cita de la Banda Juvenil s’emmarca en la celebració de Santa Cecília 2017 de la nostra entitat, quan farà just 20 anys que es es va presentar oficialment la formació en societat. Per aquesta ocasió es compartirà la batuta, i els antics directors Àlex Sansó i Jordi Masip també pujaran a l’escenari per dirigir la Banda Juvenil.

A la venda les entrades per al concert del proper 28 de maig al Teatre Tarragona

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, felicita la Banda Juvenil de la BUMT