CONCERT DE SANTA CECÍLIA “UNA VIDA DE MÚSIC”
18177
page-template-default,page,page-id-18177,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

En la vida d’un músic són moltes les hores de dedicació a l’instrument, però tot aquest esforç es veurà recompensat en el moment que podem tocar en grup! 

Compartir la teva música amb els altres és un fet difícil d’explicar amb paraules, però la Banda Unió Musical de Tarragona ho farà a través de totes les seves agrupacions, on podrem veure l’evolució d’un músic al llarg dels any, escoltant un repertori fresc i amb molta energia.

Com cada any, la BUMT es va reunir al Teatre Tarragona per celebrar Santa Cecília, la patrona dels músics. En aquest concert podem veure actuar les quatre agrupacions de la Unió Musical de Tarragona. Des que els més petits s’introdueixen en aquest món fascinant, com van evolucionant al llarg dels anys, fins a ser uns grans amants de la música i poder tocar en una banda simfònica. Amb les peces que escoltarem podem apreciar com un músic interpreta molts estils de música al llarg de la seva trajectòria i enriqueix el seu coneixement de l’instrument que toca.

 

 

 

 

El concert comença amb la Banda Infantil, sota la direcció de Xavi Font i Rius, tocant la marxa “The Victors” de Louis Ebel, escrita el 1898 i composta per celebrar la victòria de l’equip de la Universitat de Michigan sobre el de Chicago. La seva composició segueix la pauta d’una marxa militar. El concert continua amb “Bandíssimo” d’Anne McGinty, prolífica compositora de música per a bandes i flautista nord-americana. La Infantil acaba la seva actuació amb un alegre Txa-txa-txa, ritme originat a Cuba als anys cinquanta, amb arranjaments de Xavi Font.

 

La Banda Juvenil de la BUMT se situa a l’escenari i comença a tocar sota la direcció d’Aleix Vaqué Mur. La primera peça que interpreten és “Ross Roy” de Jacob de Haan, fanfàrria australiana plena de la força dels instruments de vent i acompanyada per la percussió. L’actuació segueix amb “Alpina Fanfare” de Franco Cesarini, composició majestuosa en tres moviments sense pauses, amb un inici de fanfàrria i seguida per les trompes i els trombons. La Juvenil tanca la seva interpretació amb “Flashing winds” de Jan Van den Roost, de 1989, composició plena de color i vitalitat, que va accelerant cap al final sense canviar el tempo.

 

La banda Big Bang BUMT fa la seva aparició a l’escenari i, sota la direcció de Xavi Font i Rius, comença a tocar amb força el mogut “Rock around the clock” de Max C. Freedman i Jimmy Deknight, i arranjaments de Johnnie Vinson, on els instruments de vent són els protagonistes. Continuen amb la balada lenta de “For Once in my Life” de Ron Millen i Orlando Murden, composta el 1966 i popularitzada pel cantant Stevie Wonder l’any 1968. Acaben la seva actuació amb la també reconeguda balada “Blue moon”, de Richard Rodgers i Lorenz Hart, i convertida en èxit per molts cantants i grups al llarg del temps.

 

Per finalitzar aquest viatge pels diversos estils musicals, la Banda Simfònica de la BUMT ens delecta amb tres peces més. Primer amb “Yokshire Ballad” de James Barnes, composta el 1984 i, de vegades, confosa amb una cançó folk. Encara que no ho és, es va escriure així per emular l’estil i el color de Percy A. Grainger. Tot seguit, s’interpreta la vigorosa “Man in the ice” d’Otto M. Schwarz, compositor Austríac que la va crear per la banda sonora, com a tema per a banda de vents, del documental sobre el descobriment d’una mòmia de 5300 anys d’antiguitat als Alps.

 

Com a peça final, la Banda Simfònica interpreta “Symphonic dances” de Jerry Bock, peça que forma part del Musical de 1964 “Un violinista al terrat” plena d’estils ètnics.

Concert de Santa Cecília “Una vida de músic”

Data: 27 de novembre de 2021

Lloc: Teatre Tarragona

Hora: 19:30 h

Aforament: 695 butaques.