L’Escola
15681
page-template-default,page,page-id-15681,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

L’Escola de Música

L’Escola de Música de la Unió Musical de Tarragona va néixer paral·lelament a la Banda Unió Musical de Tarragona durant el curs 1993-1994 amb la intenció de promoure la formació musical dels instruments i la música de banda a Tarragona. La necessitat de formar nous músics per assegurar la continuïtat de l’activitat de la Banda va ser un altre motiu per a la creació d’aquesta.

L’Escola de la Banda Unió Musical de Tarragona ofereix una oportunitat única per iniciar-se en el món de la música, començar a tocar un instrument o per millorar el nivell, en un ambient adaptat a totes les edats, tant infants com adults.

Actualment l’escola compta amb un claustre de 10 professors que imparteix classes a prop d’un centenar d’alumnes.

10

PROFESSORS

92

ALUMNES

Els objectius

FORMACIÓ

Fomentar l’ensenyament i la formació musical.

MÚSICS DE BANDES

A més d’oferir formació musical de qualitat, l’escola garanteix la possibilitat de fomar part de la banda de música que més s’adapti a les teves necessitats: infantil, Bigband BUMT, etc.

GAUDIR LA MÚSICA

Gaudir de la música a partir de la pràctica d’un instrument musical ja sigui de manera individual, en petit grup o en formació de banda.

VALORS

Esforç, superació, treball en equip, compromís, amistat, creixement personal, autonomia… Són alguns dels valors que ens aporta la música.

CULTURA DE BANDA

Promoure i difondre la música i la cultura de banda.

Oferta educativa

L’aprenentatge musical no té edat i per això s’imparteixen ensenyaments de llenguatge musical i d’instrument tant per a infants com per a adults.

DELS 4 ALS 6 ANYS

L’Escola comença la seva oferta educativa amb sensibilització a la música per a nens i nenes des dels 4 als 7 anys. Poden començar a tocar un instrument gràcies al mètode Harmònicus.

a partir dels 7 anys

A partir dels 7 anys, els alumnes ja poden iniciar els estudis de llenguatge musical i l’aprenentatge d’un instrument musical de banda. També participen a la Banda Infantil.

Adolescents

A partir dels 12 anys aproximadament comencen el programa avançat on poden estudiar música sense límit de nivell i iniciar-se en matèries com l’harmonia. També participen a la Banda Juvenil.

ADULTS: 20,30,40,50,60,70…

També oferim formació musical per adults, tant si tenen com no coneixements musicals previs. A més de poder tocar en grup a la BigBand Bumt.

L’escola ofereix l’aprenentatge de tot aquell instrument que conforma una banda de música.

Instruments de vent-fusta

Flauta travessera – Oboè – Fagot – Clarinet
Saxòfon

Instruments de vent-metall

Trompeta – Fiscorn – Trompa – Trombó – Bombardi
Tuba

Instruments de percussió

Bateria – Bombo – Plats – Timbals – Xilòfon – Lira

Agrupacions de l’escola

Banda Infantil

La banda infantil està formada per petits músics d’edats compreses entre els 8 i els 13 anys. Clika aquí per saber-ne més!

BigBand BUMT

La BigBand BUMT està formada per alumnes adults de la Nova Escola
Banda Unió Musical de Tarragona. Clika aquí per saber-ne més!

Activitats

Durant el curs escolar es realitzen les audicions de Nadal, primavera i fi de curs, on els alumnes mostren el treball realitzat durant el curs tant de manera individual com en grup.

L’aula de llenguatge musical participa amb les diferents agrupacions de l’entitat com per exemple posant lletra a cantates interpretades per la Banda Juvenil o cantant les nadales del concert de Nadal de la Banda Simfònica, entre d’altres.

A més a més, l’alumnat està en contacte directe amb el món de la banda i té accés a activitats que permeten ampliar els seus coneixements musicals fora de l’escola: trobades de diferents instruments, classes magistrals impartides per professors convidats, concerts…

Les nostres bandes són el nostre tret diferencial. Podràs gaudir de la música tocant en grup, compartir i viure experiències amb els teus iguals i participar en els esdeveniments culturals de la nostra ciutat com Santa Tecla o el Festival Internacional de Dixieland, entre d’altres.

Si vols concertar cita per conèixer la nostra escola o rebre informació sobre horaris i quotes ens pots contactar per telèfon o enviar un mail a:

escola@bumt.cat