L'Escola - BUMT
15681
page,page-id-15681,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

L’Escola de Música

escola_portada

L’Escola de Música de la Unió Musical de Tarragona va néixer paral·lelament a la Banda Unió Musical de Tarragona durant el curs 1993-1994 amb la intenció de promoure la formació musical dels instruments i la música de banda a Tarragona. La necessitat de formar nous músics per assegurar la continuïtat de l’activitat de la Banda va ser un altre motiu per a la creació d’aquesta.

L’Escola de la Banda Unió Musical de Tarragona ofereix una oportunitat única per iniciar-se en el món de la música, començar a tocar un instrument o per millorar el nivell, en un ambient adaptat a totes les edats, tant infants com adults.

Actualment l’escola compta amb un claustre de 10 professors que imparteix classes a prop d’un centenar d’alumnes.

10

PROFESSORS

92

ALUMNES

Els objectius

FORMACIÓ

Fomentar l’ensenyament i la formació musical.

MÚSICS DE BANDES

A més d’oferir formació musical de qualitat, l’escola garanteix la possibilitat de fomar part de la banda de música que més s’adapti a les teves necessitats: infantil, Bigband BUMT, etc.

GAUDIR LA MÚSICA

Gaudir de la música a partir de la pràctica d’un instrument musical ja sigui de manera individual, en petit grup o en formació de banda.

VALORS

Esforç, superació, treball en equip, compromís, amistat, creixement personal, autonomia… Són alguns dels valors que ens aporta la música.

CULTURA DE BANDA

Promoure i difondre la música i la cultura de banda.

escola_objectius

Oferta educativa

L’aprenentatge musical no té edat i per això s’imparteixen ensenyaments de llenguatge musical i d’instrument tant per a infants com per a adults.

DELS 4 ALS 6 ANYS

L’Escola comença la seva oferta educativa amb sensibilització a la música per a nens i nenes des dels 4 als 7 anys. Poden començar a tocar un instrument gràcies al mètode Harmònicus.

a partir dels 7 anys

A partir dels 7 anys, els alumnes ja poden iniciar els estudis de llenguatge musical i l’aprenentatge d’un instrument musical de banda. També participen a la Banda Infantil.

Adolescents

A partir dels 12 anys aproximadament comencen el programa avançat on poden estudiar música sense límit de nivell i iniciar-se en matèries com l’harmonia. També participen a la Banda Juvenil.

ADULTS: 20,30,40,50,60,70…

També oferim formació musical per adults, tant si tenen com no coneixements musicals previs. A més de poder tocar en grup a la BigBand Bumt.

L’escola ofereix l’aprenentatge de tot aquell instrument que conforma una banda de música.

Instruments de vent-fusta
vent-fusta

Flauta travessera – Oboè – Fagot – Clarinet
Saxòfon

Instruments de vent-metall
foto_escola_metall

Trompeta – Fiscorn – Trompa – Trombó – Bombardi
Tuba

Instruments de percussió
percussio

Bateria – Bombo – Plats – Timbals – Xilòfon – Lira

Agrupacions de l’escola

Banda Infantil

La banda infantil està formada per petits músics d’edats compreses entre els 8 i els 13 anys. Clika aquí per saber-ne més!

Banda_Infantil2
BigBand BUMT

La BigBand BUMT està formada per alumnes adults de la Nova Escola
Banda Unió Musical de Tarragona. Clika aquí per saber-ne més!

BBB

Activitats

Durant el curs escolar es realitzen les audicions de Nadal, primavera i fi de curs, on els alumnes mostren el treball realitzat durant el curs tant de manera individual com en grup.

BANDA 6
trobada

L’aula de llenguatge musical participa amb les diferents agrupacions de l’entitat com per exemple posant lletra a cantates interpretades per la Banda Juvenil o cantant les nadales del concert de Nadal de la Banda Simfònica, entre d’altres.

A més a més, l’alumnat està en contacte directe amb el món de la banda i té accés a activitats que permeten ampliar els seus coneixements musicals fora de l’escola: trobades de diferents instruments, classes magistrals impartides per professors convidats, concerts…

Les nostres bandes són el nostre tret diferencial. Podràs gaudir de la música tocant en grup, compartir i viure experiències amb els teus iguals i participar en els esdeveniments culturals de la nostra ciutat com Santa Tecla o el Festival Internacional de Dixieland, entre d’altres.

masterclass

Si vols concertar cita per conèixer la nostra escola o rebre informació sobre horaris i quotes ens pots contactar per telèfon o enviar un mail a:

escola@bumt.cat