MÚSICA I DANSA
18263
page-template-default,page,page-id-18263,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Una ocasió especial per poder gaudir de composicions per a gran banda simfònica, dels autors catalans més importants dels últims cent anys.

L’Auditori del Camp de Mart és l’escenari triat, i a la vegada idoni, on la Banda Unió Musical de Tarragona duu a terme un nou concert molt especial de música tradicional catalana acompanyada a l’escenari per un art diferent però amb forts lligams amb la música. Avui la banda compta amb l’especial participació del grup sardanista Tarragona Dansa i de la Cobla Reus Jove.

 

 

 

Per escalfar motors, la banda comença amb el pasdoble “Homenatge” de J. León. Tot seguit la “Sardana de l’esport” d’Eduard Sendra, contrabaixista i membre de la Cobla Reus Jove. Amb aquesta composició dedicada al món de l’esport l’autor barreja les notes de l’himne de les Olimpíades amb acords de sardana i aires de la pel·lícula “Carros de foc”. I sense baixar el ritme, la banda interpreta el poema simfònic “Iuvenis” de Ferran Carbadillo, composició contemporània amb tocs vehements i plens de força.

 

El concert continua amb la interpretació de l’obra ”Encant granollerí” de J. Cristau, sardana moderna, alegre, original i elegant, que omple d’optimisme els assistents al concert. El preludi de “Cançó  d’amor i guerra” de Martínez Valls, és una part de la sarsuela que ens agrada tant, amb les barreges wagnerianes i els elements folklòrics catalans. Tot seguit sona “Girona 1808” de Ricard Viladesau , on la marsellesa i els segadors “s’enfronten” musicalment. “La fira”, esbós simfònic, de Joaquim Serra, “Somni” de M. Saderra i “Montmagastre” de M. Oltra són altres composicions de grans mestres de la cobla interpretades amb precisió per la banda simfònica i acompanyades, en ocasions, a l’escenari per la Cobla Reus Jove. El públic gaudeix sentint interpretar aquestes melodies catalanes, tan conegudes per tots.

 

El concert acaba amb “Juny” de Josep Garreta i “L’Empordà” d’E. Morera, amb un públic assistent ben content amb aquesta experiència que ha combinat la música de la BUMT i la Cobla Reus Jove, juntament amb la gran habilitat de ball tradicional, però amb un toc autèntic i original, de l’agrupació Tarragona Dansa.

Data: 22 de juliol de 2022

Lloc: Auditori Camp de Mart (Tarragona)

Hora: 22:00 h

Aforament: 1778 espectadors

 

 

 

 

 

  • https://www.tac12.tv/tarragona/arxiu-tarragona/item/24408-la-bumt-fusiona-la-musica-tradicional-catalana-amb-la-dansa

 

  • https://diaridigital.tarragona21.com/agenda-la-bumt-presenta-divendres-musica-i-dansa-al-camp-de-mart/