Viatge per les emocions
17419
page-template-default,page,page-id-17419,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Viatge per les emocions és el programa artístic que la BUMT ha portat als escenaris durant el juliol i agost del 2020. Aquest període estava marcat per la pandèmia del coronavirus covid-19. Acompanyeu-nos!

La BUMT no podia girar l’esquena a la situació que havíem viscut i estàvem vivint. Per això aquest concert es proposa un viatge per les emocions, alhora que un viatge per diferents països, per les diferents parts del món on ha passat aquest virus. Va començar a l’Orient i es va estendre a l’Occident i així ho escoltarem.

 

Sonen músiques que venen del Japó, A Song for Japan composada l’any 2011 per donar suport a les víctimes del tsunami del Japó; de Rússia, de la mà del compositor rus Shostakovich amb el seu Second Waltz; d’Europa, del Regne Unit fent un homenatge amb fragments de la famosa banda britànica de Queen; d’Àfrica, un fragment de la banda sonora de la pel·lícula Memòries d’Àfrica; d’Amèrica del Nord, amb l’Appalachian Overture del compositor americà James Barnes; i d’Amèrica del Sud amb el Libertango d’Astor Piazzola. Moltes d’aquestes músiques son ben reconegudes per als oïents. I això és el que volem, que durant aquesta estona del concert l’espectador pugui gaudir, oblidar-se de la situació que està vivint i que deixar anar les seves emocions, sentiments i imaginació.

 

Uns textos acompanyen la música per tal de poder incitar a la reflexió dels espectadors. Uns poemes i narracions, que fan referència a les emocions viscudes, triats de manera molt conscient: poemes de Mireia Calafell, Montserrat Abelló, Miquel Martí i Pol… Fins i tot hi ha un text del membre de la BUMT Albert Baiget escrit expressament pel concert. Però amb aquests textos i juntament amb la música es vol donar un missatge d’esperança: l’esperança que tot anirà bé i que ens en sortirem. Podrem tornar-nos a abraçar i conviure com abans.

 

També volem fer menció especial a l’estrena d’una composició. El Parc del Francolí és un pasdoble fet pel membre de la Banda Antonio Luís Fernández Ortega, composat durant el confinament amb agraïment a totes aquelles persones que han unit els esforços perquè tot sigui més fàcil. El concert finalitza fent també un homenatge a Beethoven, commemorant el 250è aniversari del seu naixement.

 

Aquest programa vol ser una reafirmació més per a demostrar que la cultura és segura. Els espectacles i les mostres artístiques ajuden a molta gent a poder desconectar de la situació viscuda, o fins i tot a generar consciència per a suportar-la millor.

 

Al programa de mà s’hi pot consultar el recorregut a través del món, així com les obres i textos que ens han acompanyat en aquest viatge.

 

Cal destacar la complexitat en la preparació d’aquest programa: es va començar a treballar en ple confinament, es van començar els assajos amb grups reduïts per tal de respectar les fases de la desescalada, i s’han realitzat els assajos i concerts respectant la distància de 2 metres entre músics.

  • 25/07/2020, El Catllar, Concerts a la terrassa del Castell (entrades exhaurides)
  • 01/08/2020, Tarragona, Auditori Camp de Mart. Primer concert realitzat a Tarragona en el marc del programa Tarragona reactiva la cultura.
  • 22/08/2020, Tarragona, Parc de la Ciutat

Appalachian Overture - James Barnes

El parc del Francolí - Antonio Luis Fernández Ortega

Temps de canvis - Albert Baiget / El Relicario - José Padilla

Recull de premsa: