“MÚSIQUES DE BANDA”: UN CONCERT MOLT ESPECIAL
17845
post-template-default,single,single-post,postid-17845,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

“MÚSIQUES DE BANDA”: UN CONCERT MOLT ESPECIAL

Ha arribat Santa Cecília i ens ha encantat celebrar-ho! Després de tot l’any d’assajos, cercaviles i concerts, la família de la BUMT no en teníem prou i hem preparat amb molta il·lusió el concert dedicat a la patrona de la música. Un concert familiar i emotiu, on ens hem trobat les quatre agrupacions de l’entitat per mostrar un petit repertori i sobretot per donar la benvinguda a nous músics que, a partir d’ara, formen part d’aquesta gran família.

Ja fa més de vint anys que estic dins d’aquesta entitat i sempre he viscut aquest concert amb molta il·lusió i ganes. Durant els primers anys m’agradava participar en dues de les agrupacions, la Banda Juvenil i la Banda Simfònica. Amb molta concentració gaudíem del concert de la juvenil amb el Jordi Masip com a director, i a continuació venien els nervis i l’estrès d’haver de córrer als camerinos a buscar la faldilla, la corbata i l’americana perquè començàvem el concert de la Banda Simfònica amb el mestre Joan B. Messeguer; tots aquests sentiments també formaven part de l’essència d’aquest dia.

Els anys van anar passant i vaig deixar la juvenil, però de seguida vaig voler aprendre un segon instrument, i ja d’adulta vaig començar amb la Big Band Bumt sota la direcció del Xavi Font. Les mateixes sensacions de nervis, il·lusió i ganes de tocar em seguien durant l’acte: concentració i esforç per fer-ho bé i intentar integrar el meu so al del grup que m’envoltava, acabar eufòrica d’alegria per com havia sortit, baixar als camerinos i treure’t la samarreta per posar-te la camisa i començar el segon concert amb la mateixa il·lusió.

Aquest any, el concert de Santa Cecília ha sigut dels més especials que he viscut. En primer lloc, perquè l’entitat l’ha volgut dedicar a les dones músiques (Músiques de banda n’era el títol), on s’ha volgut reflectir que al llarg de la història el paper de la dona en la música estava reprimit i que encara avui en dia costa trobar directores de banda i artistes en el món musical. Per aquest motiu, les obres que s’han interpretat al concert eren peces musicals dedicades a dones o escrites per elles.

Som moltes les músiques que formem part d’aquesta entitat i cadascuna de nosaltres som una més. Ens sentim especials, integrades i estimades per tots els membres de la BUMT. Ens podem sentir afortunades de l’entitat de què formem part.

A més a més, nosaltres SÍ que vam tenir directores! La Núria Ferrer va ser la primera directora de la Banda Infantil i amb professionalitat i excel·lència la va dirigir. Més tard, la Tània Fogàs també va estar al capdavant de la Banda Juvenil durant un curs.

El segon dels motius que ha fet que aquest concert de Santa Cecília sigui tan especial per mi és que, com va dir el Jordi Masip abans de l’última peça del concert, dins el meu ventre hi ha una nena a punt de sortir per viure en aquest món que intentem millorar cada dia, fent que hi hagi pau, harmonia i igualtat. Espero poder transmetre-li tots aquests valors que s’han volgut mostrar en aquest concert, i que si ella en un futur vol formar part d’aquesta gran família, ho faci amb la mateixa il·lusió que ho faig jo i que pugui sentir tots aquests sentiments que sento cada dia que estic amb els de la BUMT.

Per Marta Martínez Mallafré