Crònica del Sopar de Santa Cecília
17836
post-template-default,single,single-post,postid-17836,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
JAUME QUEROL REDÓ I LA BANDA JUVENIL

Crònica del Sopar de Santa Cecília

Arribo a la recepció de l’Hotel SB Ciutat de Tarragona i em mentalitzo que avui serà una nit molt llarga, plena de rialles i de moments divertits. Tothom deixa de banda els seus problemes durant una estona, per retrobar-nos en una de les nits més importants de l’any, el sopar de Santa Cecília.

Aquest any és tan sols el segon cop que vinc a aquest sopar; això sí, ja feia setmanes que esperava el moment en què tots els músics i socis de la BUMT ens trobem. És hora de saludar amics, amigues, companys, companyes i també aquells que per circumstàncies, no veiem gaire als assajos. Ara tot això és igual, tots som la BUMT. Tots tenim una passió en comú, fer música, allò que tant ens agrada i podem fer al costat de persones genials.

Pugem les escales i arribem al vestíbul del restaurant, on ens espera el photocall que els organitzadors del sopar hem preparat fa una estona. Es formen cues llargues d’amics i companys que volen fer-se una fotografia per immortalitzar el moment. No cal dir que tothom vesteix de gala. Vestits, esmòquings, camises… tothom porta un outfit impecable.

Quan tothom ja s’ha fet la foto, entrem cap a dins, on ens trobem una sala preciosa, i cadascú s’asseu a la seva taula. Aquest any, el menú és molt sofisticat i és que, entre les opcions que hem pogut triar, hi ha “Crema de brandada de bacallà amb plàncton marí, musclos fregits i caviar de bitxo” o “Turbot a la Basca amb celeri, trinxat de gambes i parmentier de patata Ratte”. Ens riem del fet que no coneixem la meitat dels ingredients però sempre disposats a provar plats nous.

Entre el primer i el segon plat comença la dinàmica del sopar, la part més divertida de la nit. La temàtica d’aquest any és Santa Tecla, perquè, per aquells que encara no ho sabeu, la BUMT ha estat la perpetuadora de Santa Tecla 2022! El joc d’aquest any consisteix en el fet que cada taula representa un element del seguici, i amb una sèrie de pistes hem d’endevinar quin element és cada taula. Qui encerta té un punt i la taula amb més punts és la que guanya.

Després d’onze rondes i la narració amena del Víctor i la Cristina, s’acaba el joc i s’entrega el premi a la taula guanyadora. Com cada any, s’escolta el mític “Tongo, tongo” molts cops. Ja s’ha acabat el joc, però un sopar de Santa Cecília no ho seria sense el sorteig. Després de les postres, se sortegen uns premis. “Sempre guanyen els mateixos”, diem amb llàstima, però rient.

Quan s’acaba el sopar, tornem al vestíbul on tornem a fer fotos, però aquest cop per seccions. Estem una estona parlant a fora fins que ja és hora de marxar. Alguns valents surten de festa i d’altres se’n tornen a casa. Hem de descansar, perquè això no para i el pròxim dissabte 3 de desembre s’estrena el concert de Músiques de Banda.

Me’n vaig a casa content, tranquil, després d’haver gaudit d’una estona divertida, amb aquella gent que tant aprecio i amb qui tants moments he compartit. I és que la BUMT és molt més que una banda. És un espai on, a més de fer música, es treballen valors i es coneix gent meravellosa.

 

Jaume Querol Redó