LA CRIDA 2022 VISCUDA DES DE DINS
17775
post-template-default,single,single-post,postid-17775,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

LA CRIDA 2022 VISCUDA DES DE DINS

Arribes a casa de treballar i amb presses et prepares per un dia que serà molt especial.  Agafes el teu instrument, partitures, la bossa amb tot de coses perquè la tarda serà llarga, l’aigua i el sopar, et poses el polo granat i de mica en mica totes deixem de ser veterinàries, mestres, estudiants, administratives, advocades, enginyeres, jubilades… ara som totes iguals, som la BUMT.

Avui és La Crida. Sempre ha estat un acte emotiu perquè marca l’inici de Santa Tecla, però aquest any ens el mirem encara amb més estima. Que la Banda és la perpetuadora de Santa Tecla 2022!

Ens trobem tots i totes al local a mitja tarda per fer una mica de caliu abans de rebre aquest homenatge. Berenem i hi som tots: els de la Banda Infantil, acompanyats de les seves famílies; els de la Banda Juvenil, que no paren de cridar i riure; els de la Big Band BUMT i la Banda Titular, xerrant animadament. Ens preparem i desfilem plegats cap a la plaça de la Font.

Aquest any la Crida és a peu de plaça, que bonic que per primer cop sigui un acte popular i a l’abast de tothom. Aquest també és el primer any que la figura de la Perpetuadora de les festes ho som una entitat. La ciutat ens ha donat aquest privilegi i honor enormes. La BUMT hem passat èpoques de tot, moments bonics i altres de més complicats, hem anat fluint i adaptant-nos a les noves realitats i a la societat on vivim, però sempre amb compromís amb l’entorn, disciplina i companyonia entre nosaltres. I sobretot, utilitzant l’eina més potent que tenim: la música.

Moltes de nosaltres hem crescut a la Banda, hem començat de petites, hem passat per la Juvenil i ens anem fent grans a la Big Band BUMT i a la Simfònica. En aquest camí també s’hi van sumant músics que ràpidament comencen a formar part de la família BUMT. Cadascun de nosaltres és una peça clau per a aquest gran projecte.

Preparem els instruments i esperem pacientment a la plaça a que sigui el nostre torn. Quins nervis! Tocarem un Amparito, el primer de les festes. Alguns se’l saben de memòria de tants que n’hem tocat, són moltes Santes Tecles fent música. I no només això, Sant Magí, Setmana Santa, Camp de Mart, concerts al carrer, Teatre Tarragona… molts escenaris tarragonins ens han anat acollint durant tots aquest anys.

Pugem a l’escenari i fem vibrar la plaça de la Font amb Amparito Roca. La BUMT i cadascun dels seus membres ens emportem el títol de Perpetuadora com un encàrrec de seguir amb nous projectes i reptes, seguir sent bandera de Tarragona allà on anem, per seguir fent gran la nostra família i amb el compromís que tothom pugui gaudir de la nostra música.

I això no s’acaba a aquí: acabem l’acte i directes a l’assaig pel concert de demà, Amparito.Cat, que omplirà el Camp de Mart i per preparar totes les festes, perquè la BUMT sempre hi és present.

 

Per Maria Romeu Oliach, 15/9/2022