30 anys amb ulls d’un veterà
17917
post-template-default,single,single-post,postid-17917,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

30 anys amb ulls d’un veterà

 

Per Reyes Rubalcaba Redondo

 

La BUMT fa 30 anys, i vet aquí que han pensat demanar al músic més veterà que escrigui aquestes línies. Sempre m’ha agradat la música i de ben jove ja participava en la banda del meu poble. Ja a Tarragona, quan es va formar la Banda no vaig dubtar un moment a apuntar-m’hi, i des de llavors formo part d’aquesta família, on he fet grans amics i on estic orgullós d’haver pogut compartir gran part d’aquests 30 anys tocant al costat de les meves filles.

30 anys, es diu aviat! 30 anys en els quals hem tingut bons i mals moments, més bons que dolents… Recordo quan no teníem local d’assaig i la Banda havia d’anar d’aquí cap allà per tota la ciutat: el Camp de Mart, la Plaça Prim, el local de l’actual Escola de Música Municipal, el desaparegut col·legi Jaume I, el Col·legi Saavedra, el Col·legi Cèsar August, un local al carrer del Mar, l’antiga Facultat de Química a la Pl. Imperial Tarraco, i segur que encara em deixo algun lloc. Tot això fins que vam poder aconseguir el nostre actual local que ens ha donat una certa estabilitat i tranquil·litat per poder centrar-nos en el que ens agrada: la música.

Han estat 30 anys plens d’experiències, concerts, viatges i molts assajos. Ha sigut un plaer poder compartir tantes estones de música amb els companys i haver après tantes coses dels 4 directors que hem tingut: Carles Chordà, Joan B. Meseguer, Òscar Miguel i Jordi Masip. Cadascun d’ells ha marcat una etapa i no puc deixar d’agrair-los la implicació i dedicació.

També vull fer una menció especial a totes les Juntes directives que hem tingut durant aquest temps i en especial als presidents i presidentes que han dedicat moltes hores pel bon funcionament de la BUMT. La seva tasca, igual que ho són els assajos, passa desapercebuda, però forma part de l’esperit de treball, esforç i col·laboració de les associacions amateurs que contribueixen a mantenir la nostra cultura popular i construir un teixit social on tant joves com grans podem contribuir i sentir-nos part del projecte.

El passat diumenge dia 20 de maig la Banda va oferir el concert d’aniversari al Teatre Tarragona. Va ser un concert espectacular on es va estrenar l’obertura Trentum, un regal que el nostre estimat Joan B. Meseguer ha compost amb motiu de l’aniversari de la BUMT, i on també vam gaudir de les interpretacions de la Marta Mathéu i l’Aleix Vaqué com a solistes, molt estimats per la Banda. El teatre estava ple, de la família i amics incondicionals, però també d’un públic fidel que a poc a poc ha anat coneixent la Banda i han passat a ser un altre element essencial a les nostres actuacions.

Sembla estrany, però per cada concert encara em poso una mica nerviós. Per nosaltres és molt important que la feina de tants assajos es pugui veure a l’escenari el dia del concert i que les nostres famílies i amics gaudeixin amb nosaltres i entenguin una mica per què no ens importa sortir de casa faci fred o faci calor, dos cops per setmana, per anar a l’assaig. Per aquest concert vam fer molts assajos… I pels aplaudiments que vam rebre, està clar que van valer la pena!

Però això no acaba aquí. Per celebrar els nostres 30 anys tindrem cercaviles, més concerts i alguna altra sorpresa. Visca la música i visca la BUMT!

Fotografia de Quim Gavaldà Tallada