2023, un any històric
17999
post-template-default,single,single-post,postid-17999,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

2023, un any històric

Per Albert Baiget Francesch

Descriure el 30è aniversari de la BUMT amb una sola paraula seria impossible. Ha estat un any carregat de tantes emocions, sentiments i experiències viscudes que estic segur que perdurarà en les nostres memòries per sempre. Personalment, m’emporto molt d’aprenentatge, i m’omple d’orgull que hàgim pogut tirar endavant tots els concerts i les activitats amb molt d’èxit i, sobretot, amb molta participació dels membres de l’entitat. Sense l’equip humà que hi ha a la banda, tant a la junta directiva, com els directors i els músics, no hauríem pogut aconseguir tot el que hem assolit aquest any.

Tampoc em puc oblidar d’aquelles persones que ja no són a la banda, però que sempre estan disposats a col·laborar i mostrar la seva estima cap a la BUMT. Ha estat un plaer que en Joan Bautista Meseguer ens hagi tornat a dirigir; una experiència que no havia tingut l’honor de gaudir, i encara més amb l’obertura tan especial que va compondre. I què dir de la Marta Mathéu, soprano amb totes les lletres, i fantàstica conductora del documental dels 30 anys!

Amb això, penso la gran sort que tenim com a entitat de tenir músics que han invertit molt de temps i feina perquè els 30 anys fossin memorables: la feinada d’en Xavier Bas amb la recerca històrica i guió del documental i d’en Ramon Llop amb el monòlit de la BUMT és impagable. Dues obres que ja són història de la banda, amb un valor altíssim i que podrem gaudir sempre gràcies a l’esforç i passió que demostren cap a l’entitat; gràcies de tot cor.

El fet d’haver gaudit d’un viatge de celebració del 30è aniversari també m’ha acabat d’ensenyar la gent tan fantàstica que forma part de la BUMT, i com cadascú s’estima la banda: des dels músics que porten 30 anys al peu del canó i que són un referent per a tothom, fins a les incorporacions més joves, que han aportat encara més bon ambient i companyia. La banda és un espai on disfrutar de la música, però també una família de cap a peus.

En definitiva, tanquem un any intens però molt bonic, i sobretot amb moltes ganes de veure què ens espera en un futur que té molt bona pinta. Perquè al final la BUMT ha estat i és molts noms, tots imprescindibles, i que ja formen part de la història viscuda de la banda i tot el que ens queda per viure i gaudir.